maanantai 13. elokuuta 2012

Maailman parhaat mokkapalat!




Alkoi aivan sairaasti tehdä mieli jotakin hyvää, joten päätin leipoa maailman parhaita mokkapaloja. Ohjeen oon löytänyt netistä joskus, en muista yhtään miltä sivuilta mutta jostain leipomisblogista muistaakseni. Oon tehnyt tällä ohjeella mokkapaloja ainakin mun valmistujaisiin. Kaikki kunnia ohjeen alkuperäiselle kehittäjälle, nää on ihan loistavia!

OHJE:

Pohja:
5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Suosittelen ottamaan heti aluksi aika ison kulhon aineille!

1 tl suolaa
2,5 dl vettä
200 g margariinia (ite käytin voita, juokseva margariini on myös hyvä)
3-4 rkl kaakaojauhetta

Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suolaseos. Suosittelen vahtimaan aika tarkkaan sitä kattilaa, itellä ainakin kiehuu joka ikinen kerta yli. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1 dl piimää (vaihtoehtoisesti  myös esim. maustamatonta jukurttia, tai jos tahtoo tehdä ihan perinteiset mokkapalat niin sitten vahvaa kahvia).
Kun taikina on jäähtynyt tarpeeksi (huom. oikeesti jäähtynyt!!) lisää joukkoon 2 kananmunaa. Jos viskaat ne munat kuumaan taikinaan, tulos on luultavasti aika mielenkiintoinen munakokkelitaikina.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200. asteessa noin 20 minuuttia. Taikinan jäähtyessä valmistetaan kuorrute.

Kuorrute:
100 g margariinia
2 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria (aivan sairaasti, yhteen peltiin saa upotettua ainakin yhden pakkauksen)

Kiehauta aineet ja lisää joukkoon tomusokeria sen mukaan kuinka paksua kuorrutteesta haluat.




                                                       VAROITUS! aiheuttaa himon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti