maanantai 1. lokakuuta 2012

Mandariinibroileri by Jenna


Tein just äsken mun ''bravuuriruokaa'' joka on mandariinibroileria ja riisiä. Tänään kylläkään meillä ei ollut riisiä eikä mandariineja, joten korvasin ne ihan normi broilerikastikkeella ja perunamuusilla. Ohje on meidän yläasteen köksänkirjasta, ja oon tehnyt tätä varmaan sata kertaa sen jälkeen kun valmistettiin tätä ensimmäisen kerran, varmaan joskus 5 vuotta takaperin koulussa. Ohje on siis alunperin kirjasta Hyvää Pataa, mutta mun omilla muutoksilla.

600 g broilerisuikaleita
2 rkl öljyä
1 iso sipuli (vaihtoehtoisesti kuivattu sipulirouhe yms. käy)
mustapippuria
paprikajauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2-4 mandariinia tai 1 tlk säilykemandariineja
1 dl kevytkermaa

Aloita ruskistamalla lihasuikaleet öljyssä. Itse leikkelen broilerinpaloja vähän pienemmäksi saksilla. Sitten sekoita joukkoon hienonnettu sipuli/sipulirouhe, mustapippuri ja paprikajauhe. Mausteita laitetaan oman maun mukaan, itse laitan noin kaksi ''hyppysellistä'' mustapippuria ja pari teelusikallista paprikaa, joskus enemmänkin. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita.

Mulla on tähän väliin yks kikkakolmonen: suristele vehnäjauhot ja vesi yhteen (vaikka maidonvatkaimella), ja kaada seos vasta sitten kattilaan. Ei tuu paakkuja. :-)
Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Anna ruuan hautua noin 20 minuuttia, jonka aikana saa ja kannattaakin lisätä vettä. Lopuksi lisää vielä halutessasi pilkotut mandariinit ja anna kiehahtaa, jonka jälkeen lisää vielä mukaan kevytkerma (ei pakollinen, itse en huomaa mitään eroa vaikka tekis ilmankin kermaa) ja tarkista maku. Ilman mandariineja suosittelen lisäämään suolaa ja oman maun mukaan myös muita mausteita, sillä niitä ei erikseen ohjeessa mainita.

Itse käytän kastikkeeseen Kotigastronomin sipulirouhetta ja lisäksi vielä broilerimaustetta.
Tarjoa riisin, keitetyiden perunoiden tai kasvisten kanssa. Oma feiföritti on jasmiiniriisi! Suosittelen myös koittamaan jotakin muuta, esimerksi ananasta tai paprikaa mandariinin tilalle.

Valmis kastike näyttääpi tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti